273

Hummus is in korte tijd heel populair geworden. Dat vinden we niet gek want het is zooo lekker! En het is nog gezond ook. Je maakt het heel gemakkelijk zelf met ons basisrecept.

Neem 1 blik kikkererwten en laat die uitlekken, maar bewaar wat van het vocht. Doe de kikkererwten met 3 gepelde teentjes knoflook, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels tahin en wat gemalen komijn en cayennepeper in de keukenmachine.

Meng alles tot een gladde crème en voeg eventueel wat van het vocht toe om de hummus mooi smeuiig te maken. Breng de hummus op smaak met peper en zout en garneer ‘m met verse peterselie. Heerlijk op een (pita)broodje of als onderdeel van een mediterraan hapjesbuffet.

 

Tips

  • Deze dip is hartig, eiwitrijk en vezelrijk en helemaal plantaardig. Ideaal voor iedereen die vlees wil minderen. Voeg wat tomaat, kiemen of sla toe voor een broodje gezond!
  • Tahin is een soort pindakaas, maar dan gemaakt van sesamzaadjes. Te koop in natuurvoedingswinkels, bij de toko en soms ook in de supermarkt.
  • Hapjesbuffet? Bijvoorbeeld met haloumi, olijven, gegrilde aubergines, een salade van tomaat en feta en gevulde wijnbladeren.

Vaker peulvruchten eten is een van de basisprincipes van PuurGezond eten. In ons boek "Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond" lees je er meer over

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten