Zin om de barbecue aan te steken? Vergeet worsten en hamburgers en maak deze zelf gemarineerde biefstukspiesen die een heerlijke smaak krijgen door ze aan rozemarijntakjes te rijgen.

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: minimaal 1 uur

Ingrediënten

8 takjes rozemarijn (zorg voor stevige takjes)
400 gram biefstuk
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 gedroogde Spaanse peper
1 teentje knoflook
rasp en sap van ½ limoen

Bereiden

  • Haal de naaldjes van de rozemarijn maar laat aan de bovenkant naaldjes zitten.
  • Snij de biefstuk in blokjes van 2-3 cm. Meng de olie met de azijn, verkruimel de peper erboven, pers de knoflook erboven uit en meng met het limoensap en de limoenrasp. Schep de biefstuk door deze marinade.
  • Rijg de blokjes vlees aan de rozemarijn. Prik ze eventueel voor met een satéprikker als de takjes niet stevig genoeg zijn. Leg de spiesen in een platte schaal, schenk de eventuele rest van de marinade erover, dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue. Grill de spiesen op de hete barbecue in circa 5-7 minuten rosé of gaar, net wat je lekker vindt. Pas op: de rozemarijn wordt heet!
  • Bestrooi de spiesen met wat zout.  </span">
  • Lekker met een salade van gegrilde groenten en bijvoorbeeld een chimichurrisaus</span">.

Tip: je kunt de spiesen ook bakken in de koekenpan of de grillpan.

Grillen hoort bij de zomer. Wil je PuurGezond eten in de zomer? We hebben een PuurGezond slank zomermenu voor je gemaakt met recepten die bij de zomer passen. Voor 28 dagen op een rij suggesties voor ontbijt, lunch en warme maaltijd. Te koop in onze webwinkel voor € 7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten