273

Visfilet bakken moeilijk? Dat valt wel mee als je de 3 trucjes voor lekkere gebakken vis kent: 1. Dep de vis goed droog. 2 Draai de visfilet maar 1 keer om. 3. Gebruik altijd boter bij het bakken (eventueel in combinatie met olie).

Zo bak je visfilet puur natuur

  • Dep de visfilet droog aan beide kanten. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan (of neem een combinatie van boter met een scheutje olijfolie). Laat de boter lichtbruin worden en leg de visfilet op de mooiste kant (dat is de kant waar het vel gezeten heeft) in de pan.
  • Bak de vis op matige hitte tot de onderkant bruin is. Draai de visfilet voorzichtig  met behulp van een brede spatel en laat de andere kant bruin kleuren.

Reken per kant op 1-2 minuten per cm dikte van de filet. Een stukje scholfilet is dus met een paar minuten klaar. Een dik stuk zalm- of kabeljauwfilet heeft wat langer nodig. Het visvlees is niet meer glazig als het gaar is.

Zo bak je visfilet met een iets krokanter korstje

  • Dep de visfilet droog aan beide kanten.
  • Meng wat bloem met zout en peper en haal de visfilet (aan de staart) door de bloem, zodat de bloem aan alle kanten zit.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan (of neem een combinatie van boter met een scheutje olijfolie). Laat de boter lichtbruin worden en leg de visfilet op de mooiste kant (dat is de kant waar het vel gezeten heeft) in de pan.
  • Bak de vis op matige hitte tot de onderkant bruin is. Draai de visfilet met behulp van een brede spatel voorzichtig om en laat de andere kant bruinkleuren.

Reken per kant op 1-2 minuten per cm dikte van de filet. Een stukje scholfilet is dus met een paar minuten klaar. Een dik stuk zalm- of kabeljauwfilet heeft wat langer nodig. Het visvlees is niet meer glazig als de vis gaar is.

Wil je vis met een gepaneerde korst, lees dan hier hoe je zo’n gepaneerd korstje maakt.

Vaker vis eten is een van de basisprincipes van PuurGezond eten. In ons boek "Eet Meer, lekker in je vel met PuurGezond" lees je er meer over

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten