273

Blini’s lijken een beetje op poffertjes. Traditioneel worden deze Russische eenhapspannenkoekjes van boekweitmeel gemaakt. Maar ze zijn ook heel goed te maken van een restje gekookte aardappels. Serveer ze met een beetje gerookte zalm of natuurlijk met viseitjes.

Prak voor ongeveer 20 stuks 3 gekookte aardappels (ca. 200 gram) tot kruim. Snij 2 bosuitjes in heel fijne ringetjes. Roer in een beslagkom de aardappelen en de bosui met 2 eieren, 50 ml melk, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel citroensap en 30 gram (boekweit)bloem door tot een dik beslag. Als het beslag te droog wordt, iets meer melk toevoegen. Verhit in een koekenpan een klein beetje olie en schep hierin met een eetlepel bergjes beslag. Druk het beslag plat zodat rondjes van ca. 4-5 cm ontstaan.

Bak de blini’s ongeveer 1 minuut aan elke kant. Laat de blini’s een beetje afkoelen en beleg ze met een beetje zure room of roomkaas en reepjes gerookte zalm of wat viseitjes. Garneer met een takje dille

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten