Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door bloemkoolcouscous. Natuurlijk hebben supermarkten er al op ingespeeld en kun je daar nu bloemkoolcouscous kopen. Maar je maakt het super gemakkelijk en goedkoper zelf.

Maak voor 4 personen 1 bloemkool schoon, verwijder de groene gedeelten. Snij de bloemkool in roosjes en de stonk in stukjes. Hak de bloemkool in een keukenmachine in fijne korrels.

Pel en snipper 1 sjalotje en 1 teentje knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook. Voeg de bloemkoolcouscous toe en schep om. Strooi er 1 theelepel gemalen komijn en 1 theelepel gemalen koriande r over en eventueel wat peper en zout. Schep 2 minuten om.

Doe over in een schaal. Garneer eventueel met verse koriander.

Wil je meer weten over hoe je op een gezonde manier koolhydraatbeperkt eet? Schaf voor € 9,50 onze korte cursus koolhydraatbeperkt eten aan. Met een compleet weekmenu!

Recepten voor bijgerechten