Hoe maak je couscous?

In geval van hoge keukennood (tijdgebrek, gaspit te weinig, buiten klungelen op een campinggasje) is altijd de redding nabij. Couscous. De nederige basis voor de lekkerste gerechten.

En dat terwijl couscous oorspronkelijk juist een zeer bewerkelijk ingrediënt is: griesmeel, met de hand gewreven tot piepkleine korreltjes… ga daar maar eens aan beginnen. Gelukkig is daar allang de snelle variant die in een zucht klaar is.

Reken voor 4 personen 250 g couscous. Giet er 250-300 ml hete bouillon (of kokend water met een snufje zout) over, roer goed door en laat dit 5 minuten staan. Roer nogmaals goed door en voeg een eetlepel olijfolie toe. Klaar, als eenvoudig bijgerecht bij bijvoorbeeld sla en gegrilde kip. Maar je kunt van couscous natuurlijk ook nog een heerlijk ovengerecht of (zomerse) salade maken.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten