273

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild maar ze smaken ook heel goed in een appeltaart of <link http: www.puurgezond.nl eet bosvruchtencrumble external-link-new-window>crumble.

Voor een lekkere cranberry-compote neem je 450 gram cranberry’s (1 zak). Was de bessen en kook ze samen met 3 eetlepels honing, eventueel 2 steranijs en het sap van 1 sinaasappel (of 3 mandarijnen) op een laag vuur tot de bessen openbarsten. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Laat de compote afkoelen.

Tip

  • gebruik voor een extra feestelijke cranberry-compote 1 dl rode port in plaats van het sinaasappelsap
  • ook lekker om wat gemalen kardamon toe te voegen

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten