Wil je op een lekkere en gemakkelijke manier vis op tafel zetten. Maak dan eens een visstoofpotje. Dit recept kan met verse vis maar ook met vis uit de diepvries. Of neem garnalen!

Schil voor een lekker visstoofpotje voor 2 personen 300 gram zoete aardappelen en snij deze in stukken. Snij 1 ui in snippers en 6 geroosterde paprika’s (eventueel uit pot) in blokjes. Snij 10 olijven in plakjes. Fruit de ui glazig in olie. Bak 2 eetlepels tomatenpuree even mee. Voeg de paprika, de olijven, de aardappelen en 1 theelepel Italiaanse kruidenmix (zonder zout) toe. Doe er 200 ml water en een beetje zout bij en stoof dit met de deksel op de pan in 15 minuten gaar. Snij 200 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, roodbaars, alles kan) in blokjes en bestrooi ze met peper. Voeg de vis laatste 5 minuten toe en laat dit meegaren. Knip wat basilicum of peterselie fijn en strooi dit vlak voor serveren over het vispotje. Lekker bij rijst of pasta.

 

Elke week minimaal een keer vis op het menu is gezond. Eet meer vis is daarom een van de pijlers van het PuurGezond eetplan voor een goede gezondheid. Meer over PuurGezond eten lees je in ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten