Hoe maak je köfte (mediterrane gehaktspiesjes)?

Ik blijf het volksverlakkerij vinden: je koopt een mix voor een “wereldgerecht” en dan moet je zelf gehakt, tomaat, courgette en olie toevoegen. De mix bevat een zakje rijst en een zakje kruidenmix en dat kost dan ruim 2 euro. 

Neem voor 4 personen 500 g (lams)gehakt. Meng dit met 2 fijngesnipperde sjalotjes, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels gehakte muntblaadjes, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel komijnpoeder en zout en peper. Meng het gehakt en vorm er worstjes van. Rijg deze aan satéprikkers en grill de köfte in een grillpan in ongeveer 15 minuten gaar. Serveer er dikke Turkse yoghurt met wat geperste knoflook bij, of tomatensaus. Lekker met rijst, plat (Turks) brood of pitabrood en dan daarbij gestoofde courgette of aubergine en een salade.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten