Vegetarische vleesvervangers zijn volop te koop in de supermarkt. Maar ze hebben toch altijd iets geknutseld en passen daarom niet zo goed in een PuurGezonde voeding. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf een goede vegetarische vervanging maken. Dit recept van notenburgers wordt vast een van je favorieten.

Hak 50 g gemengde noten grof. Snipper 1 kleine ui. Meng de noten en de ui met 50 g volkoren bloem en50 ml halfvolle melk. Vorm 2 platte schijven van het deeg. Voeg nog wat melk toe als het deeg te droog is en nog wat bloem als het deeg te nat is. Laat het in de koelkast even opstijven. Bak de burgers in 1 el olie in 5 minuten aan beide kanten bruin.

Neem in plaats van volkorenbloem eens speltbloem.

 

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor €9,50 in onze webshop

Recepten voor bijgerechten