273

Soms is het lastig om weer nieuwe ideeën voor deze rubriek te krijgen. Maar sinds ik op de <link column article antipakjesavond-matinee>antipakjesavond matinee was, kunnen we weer even vooruit. Een deel van de aanwezigen was bereid hun recepten te delen. Bijvoorbeeld <link http: es-factory.nl blog>Esmee Scholten  Zij maakt een heerlijke homemade piccalilly. 

Vermeng 1 liter water met 6 eetlepels zout, ½ bloemkool in kleine roosjes, 3 geschilde moesappelen in kleine stukjes en 1 geschilde komkommer in kleine stukjes. Zet dit een nacht weg in de koelkast. Hak 2 uien, 2 verse groene Spaanse pepers, 2 verse rode Spaanse pepers, 3 tenen knoflook en een stuk verse gember (ongeveer een duim groot), heel fijn.
Esmee: “Ik doe dit in zo’n bakje met mesjes. Gemak dient de mens en liever lui dan moe….”

Verhit 125 ml olie in een pan en bak het ui-pepermengsel tot het zacht is. Doe er dan 2 eetlepels peperkorrels, 1,5 eetlepels koenjit, 2 eetlepels bruin mosterdzaad en 2 eetlepels mosterdpoeder bij. Wanneer het goed gemengd is doe je er 3 eetlepels bloem bij. Goed roeren en op een zacht vuurtje een paar minuten bakken. Giet 375 ml azijn en 100 ml water erbij en roer het tot een egale saus. Laat de bloemkool, appel en komkommer uitlekken en doe die erbij. Laat dit op zacht vuur 10 minuten sudderen. Roer goed, het zet snel aan aan de bodem.
Giet de hete piccalilly in schone potten en sluit ze af. (Met schroefdeksel dan 5 minuten op de kop laten staan). Bewaren op een donkere en koele plaats en in 3 maanden op smaak laten komen.

Dit recept is voldoende voor ongeveer 5 potjes van 250 ml. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten