Hoe maak je puree, maar dan anders?

Zitten aardappelen bij jou in een verdomhoekje, of ben je gewoonweg geen fan van gekookte aardappelen of aardappelpuree? Laat je dan eens verrassen door - zoals de Amerikanen het noemen - “fork crushed potatoes”. Niet te versmaden, zeker niet als je er een bijzonder aardappelras en een heerlijke olijfolie voor gebruikt.

Boen voor 2 personen 400-450 g biologische aardappelen schoon. Zet ze op met weinig water en laat ze 20-25 minuten koken. Pel en snipper intussen 1-2 sjalotjes. Pers ½ limoen uit. Giet de aardappelen af, pel de schilletjes eraf. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon schillen en dan koken, maar bij een bijzondere aardappelras, zoals de truffelaardappel of Opperdoezer Ronde is dat niet nodig. Schilletjes zijn zo dun, dat ze gemakkelijk loslaten.

Doe de aardappelen over in een schaal. Prak ze rustig tot ze uit elkaar vallen. Meng er het sjalotje, 2 eetlepels (olijf)olie en limoensap doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Recepten voor bijgerechten