Hoe maak je ratatouille uit de oven

Ratatouille – dat heerlijke Franse groentegerecht - zorgt in één klap voor een flinke portie groente op je bord. Bereid deze groentestoofschotel eens in de oven. Heel gemakkelijk!

Verwarm de oven voor op 220°C. Pel 2 uien en 3 teentjes knoflook en snij deze in stukken. Snij een aubergine, 2 courgettes, 2 paprika’s (rood en groen) en 4 tomaten in flinke stukken. Meng de groenten met 4 eetlepels olijfolie, 2 takjes rozemarijn en 2 takjes tijm.

Doe de groenten in een ovenschaal. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven. Bestrooi de schotel met zout en peper en schenk er een beetje balsamicoazijn over.  

Tip: maak lekker veel (het dubbele recept kan ook), zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Meer groenten op het menu: dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je ook leren PuurGezond te eten? Start dan met ons PuurGezond Plan. Dit is een compleet pakket dat bestaat uit ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen, plus 10 weken lang een ondersteunende mail in je mailbox met tips en recepten om je in stappen mee te nemen door het boek. Zo pas je stap voor stap je eetgewoonten aan. Je schaft het PuurGezond Plan hier aan.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten