In de supermarkt verkrijgbaar in veel verschillende smaken: sandwichspread. Een heerlijke frisse groentespread voor op je brood of toast. Jammer genoeg kun je slechts weinig van deze ingrediënten “puur” noemen. Maak het daarom zelf! 

Rasp 100gram witte kool en 1 wortel (of kleine winterpeen). Snij 1 bosuitje in kleine ringetjes en 2 kleine augurken in blokjes. Doe alle groenten in een kom.

Schep bij de groenten 250 ml Griekse yoghurt en roer goed. Breng op smaak met een ½theelepel citroensap en 1 eetlepel knoflookolie. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Roer het geheel nog 1 keer goed door en doe de spread in een grote schone jampot. Je kunt de spread zo'n 4 dagen in de koelkast bewaren.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met groenten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan komkommer, paprika, tomaat (zonder de zaadjes) en zilveruitjes.
  • Ook lekker om kruiden toe te voegen, zoals fijn gehakte peterselie of bieslook.

Recepten voor bijgerechten