Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Klop 1 ei los met 1 eetlepel melk of water in een diep bord. Verkruimel 2 (volkoren)beschuiten (of 2 sneetjes geroosterd brood) tot paneermeel, ook boven een bord. Neem 4 kalfslapjes, doe ze in een diepvrieszak en sla ze voorzichtig extra dun met een deegroller, een moker of iets anders zwaars. Bestrooi ze met zout en peper. Haal de lapjes door het ei en dan door het paneermeel.
Verhit 4 eetlepels boter of olie in een koekenpan en bak de schnitzels in ca. 12 minuten aan beide kanten goudbruin.

Lekker met een schijfje citroen.

 

Wil je vaker zelf koken en minder gebruik maken van kant-en-klaarproducten? Dan zit je goed bij PuurGezond. Alleen al in ons boek 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht vind je 100 lekkere en gezonde doe het zelf recepten. Koop het boek in onze webwinkel voor 21 euro

Recepten voor bijgerechten