273

Bij een Mexicaanse maaltijd mogen tortillachips met een homemade guacamole of salsa natuurlijk niet ontbreken. Als snack zijn ze natuurlijk ook niet te versmaden. Maar wist je dat ze heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Snij wraptortilla’s in driehoekjes (je kunt de tortilla’s ook zelf maken). Verhit in een wok (of frituurpan) een laagje plantaardige olie van circa 5 cm. Zet een schaal klaar met daarop keukenpapier of een schone theedoek. Frituur 8 tot 10 tortilladriehoekjes per keer. Roer in de olie tot de driehoekjes in ongeveer 1 minuut goudbruin en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat de driehoekjes uitlekken op de schaal.
Doe ze over in een grote schaal en bestrooi ze met zout of een kruidenmix naar smaak. En frituur een volgende portie.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten