273
Vegetarische steak tartare

Een stukje tartaar maar dan boordevol groente! Lekker op een broodje of gewoon zo bij het avondeten.

Bij echte steak tartare hak je voor de basis een goed stuk verse biefstuk fijn. In deze vega-variant ga je aan de slag met bieten en champignons. Deze combinatie geeft een lekker mondgevoel en een prachtige felle kleur. Een feestje op je bord en in je mond!

Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Snij 250 gram kastanjechampignons in plakjes en bak ze in 4-5 minuten op hoog vuur. Als de champignons bruin en drooggebakken zijn, kun je ze van het vuur halen. Laat ze goed afkoelen. Snij 250 gram gekookte bieten fijn. Voeg de bieten en de champignons samen en hak fijn tot je de textuur van een steak tartare hebt. Doe het mengsel in een ruime kom.

Snij 2 augurken, 1 kleine ui, 1 eetlepel kappertjes en een handje bladpeterselie heel fijn en voeg toe aan het bietenmengsel. Doe er 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel ketchup bij en meng het goed door tot het een geheel is. Voeg nu tabasco, peper en eventueel zout toe naar smaak.

Verdeel het mengsel over 2 borden en vorm het met een lepel tot een tartaartje. Lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld aardappelpartjes uit de oven.

Vaker gezond vegetarisch eten? Daar helpen we je graag bij met een download

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten