Boerenkool is lekker en gezond, en in de wintermaanden volop verkrijgbaar. Maak er ook eens een oerhollandse pesto van! 

Bijgerecht
4-6 porties
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

200 gram boerenkool (van de stronk)
50 gram oude kaas
1 teentje knoflook
2 eetlepels zonnebloempitten
1 eetlepel mosterd
olijfolie

Bereiden

  • Scheur de boerenkoolbladeren van de stronk.
  • Kook het boerenkoolblad 5 minuten en laat uitlekken.
  • Doe de boerenkool met de kaas, knoflook, zonnebloempitten en mosterd in een keukenmachine of blender.
  • Pureer het geheel en schenk dan langzaam zoveel olie erbij tot het een smeuïge pesto wordt.

Lekker door de pasta of op een volkoren stokbroodje bij de soep.

Je kunt de pesto ongeveer 1 week goed houden in een afgesloten bakje in de koelkast.

Lekker veel groenten eten is 1 van de pijlers van PuurGezond. In het boek "Eet meer!" staan dan ook veel tips en recepten om je dagelijkse portie groente op te krikken. Je kunt het boek aanschaffen in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten