Korianderpesto

Bijgerecht
4-6 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

3 tenen knoflook
een flinke bos koriander
versgemalen witte peper
snufje zout
een goede extra vierge olijfolie

Bereiding

Pel de knoflook. Doe de koriander, versgemalen witte peper, knoflook en een snufje zout bij elkaar in een smalle kom/beker. Maal alle ingrediënten fijn met de staafmixer. Voeg in scheutjes olijfolie toe, totdat de saus smeuïg is.
 

Tips

  • Heerlijk bij gebakken of gegrilde vis, zoals zalm en dorade.
  • Probeer deze pesto ook eens als dip bij een stukje pide (Turks brood).
     

Dit recept komt van Ingrid Kop: een winnaar van onze Actie Olive oil kookkit.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten