Hollandse appelmoes krijgt een kruidig volwassen tintje als je het maakt met gember en kardemon. Deze variant smaakt heerlijk bij een maaltijd maar ook als nagerecht met een schep Griekse yoghurt.

Bijgerecht of nagerecht 4 personen
Bereiden: 15 minuten

Ingrediënten

4 grote appels
2-3 cm gemberwortel
1 theelepel gemalen kardemon
1 eetlepel honing

Bereiden

  • Schil de appels en snij deze in stukken. Doe de appel met 2 eetlepels water in een pan en rasp de gemberwortel erboven.
  • Voeg de kardemon en de honing toe en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de appels met de deksel op de pan tot de appels uit elkaar vallen.
  • Laat afkoelen.

Op zoek naar meer inspiratie en slanke weekmenu's? Kijk eens in onze webwinkel naar onze voorbeeldmenu's voor 28 dagen. Zo eet je gegarandeerd PuurGezond.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten