Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten voor bijgerechten
Sperziebonen a la putanesca
Zin om een Italiaanse draai te geven aan dat oer-Hollandse boontje? Maak dan eens deze heerlijke sperziebonen a la putanesca.
Bloemkool met kaassaus
bijgerecht 4 personen
Ovenschotel met aardappel, ui en knoflook
Rode uien, knoflook en aardappelen zijn een perfecte combinatie voor een ovenschotel
Hoe maak je aardappelpuree?
Aardappels schillen is even wat werk. Maar een aardappelpuree van verse aardappels is wel veel en veel lekkerder dan puree uit een pakje. En na het…
Hoe maak je waldorfsalade?
Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit knolselderij, appel en wat mayonaise bestond, wordt…
Hoe maak je satésaus?
Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je…
Hollandse pesto van boerenkool
Uitgekeken op de boerenkoolstamppot? Maak eens een oerhollandse pesto van boerenkool!
Hoe maak je pesto?
Het recept voor pesto is eenvoudig, maar het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten. Vooral de basilicum moet echt top zijn: stevige groene bladeren…
Hoe maak je witlof uit de oven op een gezonde manier?
Wist je dat witlof heerlijk is om te roosteren? Probeer deze witlof met peer en (een beetje) kaas maar eens.
Hoe maak je bloemkoolcouscous?
Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door…
Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?
Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds jaar en dag een zelfgebakken brood mee voor onderweg.…
Hoe maak je maiskoekjes?
Van een blikje mais kan je lekkere maiskoekjes maken. Prima als vleesvervanger bij een warme maaltijd. Ook kinderen zijn er dol op.
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?
Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet…
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
Hoe maak je vanillesaus?
Warme vanillesaus smaakt heerlijk bij (warm) herfstfruit, ijs of gebak. Zo’n vanillesaus is heel gemakkelijk zelf te maken. Daar heb je geen zakje…
Hoe maak je guacamole?
Deze Mexicaanse dipsaus maak je het liefst vlak voor gebruik, omdat de avocado snel verkleurt. Het smaakt verrukkelijk bij nachochips, maar ook als…
Bieterballen uit de oven
Een heerlijke vega-variant op de klassieke bitterbal
Auberginesalade met amandelen
Weet je niet hoe je een aubergine het best kunt eten? Maak eens deze heerlijke salade. Zowel lauwwarm als koud heel lekker.
Hoe maak je naanbrood?
Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend gemakkelijk, erg leuk en minstens zo lekker.
Hoe maak je wereldburgers?
WereldBurgers zijn hét duurzame alternatief voor de welbekende hamburger. Tover je broodresten om tot een heerlijke snack! Ellen van Andel stuurde dit…
Hoe maak je focaccia (zonder kneden)?
Focaccia is fantastisch. Vooral als hij fijn elastisch van binnen is (niet kruimelig), met een knapperige goudbruine korst, lekker vettig van de…
Zoete aardappel en pastinaak van de bakplaat
Zo simpel kan koken zijn: je snijdt wat groenten, legt het op een bakplaat en de oven doet de rest.
Hoe maak je gegrilde sardientjes?
Nog zo’n zonnig zomers recept dat we van onze vakanties mee naar huis hebben genomen: gegrilde sardientjes. Die smaken echt niet alleen op het…
Griekse gehaktballetjes
Als je munt en oregano door het gehakt mengt, kun je daar balletjes van maken met een heerlijke Griekse smaak. Lekker met tzatziki.
«
1
2
3
4
5
6
»
back-to-top