gebakken zoete aardappel en pastinaak in stukjes

Zo simpel kan koken zijn: je snijdt wat groenten, legt het op een bakplaat en de oven doet de rest.

bijgerecht 4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

2 grote zoete aardappelen
3 pastinaken
4 aardappelen
enkele takjes verdse rozemarijn
2-3 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de zoete aardappels, pastinaken met een dunschiller. Snij de aardappels en groenten in stukjes
  • Bedek bakplaat met bakpapier. Doe hier de gesneden aardappel en pastinaak in en strooi de naaldjes van de rozemarijn erover. Besprenkel met olijfolie.
  • Zet de schaal in de oven en schep om de 10 minuten de groenten snel even om. Na ongeveer 40 minuten is je gerecht klaar.

Lekker bij een stukjes vlees of vis, of een vegetarische vervanging.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten