gezonde lunch rode bietensalade

Rode biet en geitenkaas: heerlijke combi!

 

lunch- of bijgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 kilo rode of gekleurde bieten (rauw)
3 eetlepels olijfolie
100 gram verse spinazie (of rucola)
150 gram zachte geitenkaas
80 gram walnoten
4 eetlepels gedroogde cranberry’s
2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Boen de bieten schoon onder stromend water en snij het wortelgedeelte eraf. Snij de bieten in partjes. Meng de bieten met peper en 1 eetlepel olie.
  • Rooster de bieten in de oven in 25 minuten gaar en bruin. Zo gaan de bieten lekker zoet smaken.
  • Verdeel de spinazie over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas. Hak de noten. Verdeel de bieten, noten, cranberry’s en geitenkaas over de spinazie.
  • Klop een dressing van de balsamicoazijn met de rest van de olie en peper. Sprenkel de dressing over de salade.

Meer lekker vega eten: schaf ons vegetarisch maandmenu aan voor €7,50 in de webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten