Bietjes zijn lekker en gezond. Maar wat maak je ermee? Dit heerlijke recept van Jamie Oliver bijvoorbeeld. 

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 g rauwe bietjes, verschillende kleuren eventueel met blaadjes
4 clementines of mandarijnen
½ bos verse dragon (15 g)
100 g verkruimelde geitenkaas
40 g ongezouten halve walnoten

Bereiden

  • Houd een paar mooie, kleine blaadjes van de bieten apart, snij de grotere bieten doormidden.
  • Kook ze 15-20 minuten in een pan met gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn.
  • Pers intussen het sap van 1 clementine in een grote kom en meng het met 1 el extra vergine olijfolie en een flinke scheut rode wijnazijn.
  • Pel de overige clementines, snij ze in dunne schijfjes en verdeel ze over de borden.
  • Giet de bietjes af en spoel ze onder de koude kraan tot ze genoeg afgekoeld zijn om de velletjes eraf te wrijven.
  • Snij ze doormidden (en eventueel ook een paar in plakjes) en hussel ze door de dressing.
    Proef en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Pluk de dragonblaadjes, doe ze erbij, voeg de apart gehouden bietenblaadjes toe en hussel goed.
  • Schep de bietjes op de borden, verkruimel de geitenkaas en walnoten erover en besprenkel met een paar drupjes extra vergine olijfolie.

Dit recept mochten we overnemen uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Dat lees je ook in ons boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten