bijgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 ml hete melk
100 ml bouillon
75 gram geraspte belegen kaas

Bereiden

  • Kook de bloemkool in maximaal 10 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 225 °C of op de grillstand.
  • Maak de roux: smelt de boter in een steelpan en voeg dan de bloem toe. Roer tot er een plakkerige massa ontstaat en laat die even doorwarmen. Voeg de melk toe, laat aan de kook komen en roer alles glad. Blijf roeren, het komt vanzelf goed. Voeg dan al roerend de hete bouillon toe en kook even door.
  • Haal de pan van het vuur en roer 50 gram kaas erdoor, plus wat peper. Doe de bloemkool in een ovenvaste schaal en bedek met de kaassaus. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel even in de oven of onder de grill, totdat de kaas lichtbruin kleurt.

Recept is van Marlene Bijlsma.

Recepten voor bijgerechten