Wij houden van groenten en vooral van witlof. Witlof bevat speciale vezels die heel goed zijn voor de bacteriën in je darmen. Darmbacteriën groeien goed op witlofvezels en dat is gunstig voor je stoelgang en je weerstand. Zet daarom regelmatig witlof op het menu. Diezelfde vezels zitten overigens ook in ui, knoflook, prei, artisjok en asperges.

Witlof is heerlijk als salade. Snij voor 2 personen de harde kern aan de onderkant uit 3 stronkjes witlof. Snij de witlof in dunne reepjes. Was 1 kleine peer. Snij deze in parten en verwijder het klokhuis. Snij de peer in stukjes. Rooster 1 handje walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Klop een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 drupje honing, 1 mespuntje mosterd, 1 eetlepel witte wijnazijn en wat (versgemalen) peper. Schep de dressing door de witlof en de peer, bestrooi met de walnoten. Knip er wat verse peterselie boven.

Tips

  • als je nog (blauwader) kaas toevoegt in blokjes het je een volledige lunchsalade
  • neem ook eens roodlof
  • in plaats van peer kun je ook partjes sinaasappel of appel gebruiken

 

Door vaker witlof op het menu te zetten, doe je dus iets goeds voor je weerstand. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? In onze korte digitale cursus “Werken aan je weerstand” lees je hoe je je weerstand een boost kunt geven. Schaf de cursus aan in onze webshop voor slechts 9,50 euro.

Recepten voor bijgerechten