Een brood zonder granen?Ja dat kan. Dit recept zit een beetje tussen een brood en een cake in.

Ingrediënten

200 gram amandelmeel
50 gram gebroken lijnzaad
½ eetlepel zuiveringszout
5 eieren
50 gram gesmolten kokosvet en een beetje voor het invetten
2 bananen
1 eetlepel honing
1 eetlepel appelciderazijn
kaneel
1 eetlepel kokosvet

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Vet een cakeblik in met kokosvet.
  • Meng het amandelmeel met lijnzaad en zout in een kom. Klop 5 eieren los in een andere kom.
  • Mix met een staafmixer kokosvet, bananen, honing en azijn door de eieren. 
  • Voeg dit toe aan het amandelmeelmengsel en meng tot een glad beslag. Breng op smaak met zou en kaneelpoeder en doe het over in een bakblik.
  • Bak het brood ongeveer 40 minuten mooi bruin. Check de gaarheid door met een prikker in het brood te steken.
  • Je kunt dit brood zo eten, of beleggen met iets hartigs of zoets. Je kunt ook noten en gedroogd fruit gebruiken voor de variatie.

Dit recept komt uit het boek: Stadswild. Leef als een oermens in de stad van Angelique Heijligers.

 

Recepten voor bijgerechten