273

Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend gemakkelijk, erg leuk en minstens zo lekker.

Voor 8 kleine naans meng je 250 gram bloem met 1 theelepel zout, ½ zakje bakpoeder en 2 eetlepels yoghurt. Meng er geleidelijk 120 ml handwarm water door en kneed het met de handen tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten.

In India wordt naan gebakken in een hete tandoori oven. Bij gebrek daaraan verwarm je de grill voor op de hoogte stand.

Verdeel het deeg in 8 porties en maak er platte broden van, van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk de bovenkant met gesmolten ghee* of boter. Leg de broodjes op een bakplaat en laat deze onder de grill in 30 seconden opzwellen. Keer de broodjes en verhit ze nogmaals 30 seconden. Hou goed in de gaten, want de broodjes bakken heel snel.

* Ghee is een soort geklaarde boter (boter zonder eiwitten en zonder vocht) die in de Indiase keuken veel gebruikt wordt.

Tips

  • Maak variaties door de naans voor het bakken te bestrooien met reepjes rode peper, gehakte knoflook, vers geknipte koriander of maanzaad.
  • Je kunt het naanbrood ook van volkoren(spelt)meel maken. Het rijst dan iets minder goed en je moet het langer bakken, zeker 2-3 minuten per kant. Leg ze niet te dicht bij de grill dus. 

 

Naanbrood is lekker bij curry, maar ook bij een soep. Wil je PuurGezond variatie in soepen? Wij hebben een download met 16 lekkere PuurGezonde soepen voor je.Te koop voor €2,50 in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten