Bieterballen uit de oven

Een heerlijke vega-variant op de klassieke bitterbal

 

Snack of bijgerecht
ca 12 stuks
Bereiding 25 minuten en 25 minuten oventijd

Ingrediënten

</font">

200 g rode bieten, voorgekookt
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
250 g gare kikkererwten (uitlekgewicht)
50 g havermout
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 ei

Bereiden

  • Snijd de bieten in stukken. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de biet, ui, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine en mix tot een bietenmengsel. Maak het mengsel niet te fijn, er mogen nog "stukjes" in zitten.
  • Doe het bietenmengsel in een kom en meng dit samen met de havermout, paprikapoeder, komijn, losgeklopt ei, peper en eventueel wat zout goed door elkaar
  • Laat dit mengsel minimaal 15 minuten in de koelkast staan om wat op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol stevige balletjes ter grootte van een bitterbal van het bietenmengsel.
  • Leg de balletjes op de bakplaat en bak de balletjes in 20-25 minuten gaar en iets bruin.
  • Lekker met een guacamoledip of gewoon met tomatenketchup

 

Recepten voor bijgerechten