varkenshaasspies

Barbecueën kan ook PuurGezond. Aan deze spies met stukjes (biologische) varkenshaas zitten ook smaakvolle groenten. En je hebt ze zo gemaakt!

Bij- of hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten


250 gram champignons
2 paprika’s (rood, geel en/of groen)
1 ui
300 gram varkenshaas
100 gram mager ontbijtspek in plakjes
2 eetlepels (olijf)olie
satéprikkers

Bereiding

  • Satéprikkers in koud water weken. Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen.
  • Champignons schoonvegen. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en in partjes snijden. Varkenshaas in plakken van ca. 2 cm snijden.
  • Varkenshaasstukjes omwikkelen met ontbijtspek en met champignons, ui en paprika om en om aan satéprikkers rijgen en met klein beetje olie bestrijken.
  • Vlees-groentespiesen in circa 5 minuten aan beide kanten gaar roosteren.

Tip
Vlees levert je veel eiwitten, vitamines en vooral het mineraal ijzer. Het is voor je gezondheid en ook voor ons milieu het beste om niet elke dag vlees op het menu te zetten. Wissel af met vis en vegetarisch. Ga je uit van 3-4 dagen vlees op het menu, dan ben je goed bezig. Gezonde keuzes zijn magere, onbewerklte vleessoorten zoals deze varkenshaas, maar ook kip, biefstuk, tartaar, rundergehakt, kalkoen of runderlappen. En kies het liefst biologisch vlees, want daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn.

 

PuurGezond eten is kiezen voor puur: dat betekent zo min mogelijk pakjes en zakjes of kant-en-klaar. Want steeds vaker blijkt dat juist al die geknutselde producten uit de supermarkt super ongezond zijn.  Lijkt het je  ingewikkeld puur te kiezen? Dat valt reuze mee. Lees onze boeken en je weet hoe je lekker en PuurGezond eet. Je vindt de boeken in onze webshop. Ze kosten €21,- per stuk.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten