Van jackfruit kan je heel gemakkelijk een echte vegan saté maken. Heel op de barbecue maar ook prima te doen op een grillpan of grillplaat.

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 1 uur

Ingrediënten
1 blik jonge jackfruit (op vocht)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels sojasaus
mespunt sambal
8 satéstokjes
1 eetlepel olie

Bereiden

  • Laat de jackfruit uitlekken en snij deze in stukken van ca. 2-3 cm. Snipper het sjalotje en de knoflook.
  • Verhit de kokosolie in een pan en smoor de sjalot en knoflook 1-2 minuten op lage hitte. Draai de warmtebron uit en voeg de citroensap, honing, kurkuma, sojasaus en sambal toe. Meng goed en schenk dit over de jackfruit. Laat de jackfruit minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de jackfruit aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of een grillplaat, vet de plaat of het rooster in met 1 lepel olie en rooster de saté van jackfruit in 5-10 minuten bruin.
  • Snij de bosuitjes in ringetjes.  Serveer de satés met een lepel pindasaus

Wil je weten hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch eet? Lees onze korte cursus vegetarisch eten. Te koop voor €9,50 in onze webshop

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor bijgerechten