Deze soep maak je in een handomdraai. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig, de soep is snel klaar, levert je lekker veel vezels en is ideaal als lunchgerecht. Jij hebt alvast een portie groente binnen vandaag.
 

4 porties
Bereidingstijd: 20-25 minuten

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gram broccoli
3 eetlepels olijfolie
1 liter bouillon (bijv. kippen- of groentebouillon)
4 eetlepels pitten en zaden (bijv. zonnebloempitten en lijnzaad)
6 eetlepels kookroom
Paar blaadjes munt

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Haal de roosjes van de broccoli en snij de stronk in stukken.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes.
  • Voeg de broccoli en bouillon toe en laat 10-12 minuten koken.
  • Rooster ondertussen de pitten en zaden in een droge koekenpan.
  • Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over 4 soepborden of -kommen.
  • Verdeel de kookroom over de soep en garneer met blaadjes munt en de geroosterde pitten en zaden.

Tips

  • Ook lekker met zelfgemaakte croutons
  • Garneer de soep ook eens met fijngesneden lente-ui voor wat meer pit

Hou je van soep en ben je op zoek naar meer variatie? Wij hebben onze 16 favoriete soepen voor je gebundeld in een download. Van koude gazpacho tot goed gevulde winterse erwtensoep. Bovendien lees je waarom soep zo PuurGezond voor je is. Je schaft deze download heel gemakkelijk aan in onze webwinkel.

Lunchrecepten