Tomatensoep lust (bijna) iedereen. Varieer eens en maak Chinese tomatensoep. En ja, ook onze variant bevat een beetje suiker, voor de zoete kenmerkende smaak. Maar de soep is wel een stuk puurder en bevat heel veel meer groenten dan varianten in zakken, blikken en pakjes.

Lunch voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

5 romatomaten
1 rode paprika
1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
1 ui
1 teentje knoflook
1 kipfilet
1 kleine winterwortel
2 bosuitjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 blikje tomatenpuree
1 liter hete bouillon
2 eieren
1,5 eetlepel balsamicoazijn
2 handjes taugé

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Snij de tomaten in kwarten en driekwart van de paprika in stukken. Verdeel over een bakplaat, bestrooi met de basterdsuiker en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de kipfilet in 4 gelijke stukken.
  • Snij de rest van de paprika en de winterwortel in kleine blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glanzen. Voeg de tomatenpuree toe en verhit even mee.
  • Schenk de hete bouillon in de pan, voeg de stukken kip toe en kook de bouillon 5 minuten tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een kleine koekenpan, kluts de eieren en bak er een dunne omelet van.
  • Pluk de kip in stukjes. Snij de omelet in reepjes.
  • Voeg de tomaten en paprika uit de oven toe aan de bouillon en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de azijn en versgemalen peper. Voeg de blokjes paprika en winterpeen toe en kook enkele minuten tot beetgaar. Verwarm de laatste minuut de kip en de omeletreepjes mee.
  • Verdeel de soep over 4 kommen.
  • Snij de bosui in ringen. Overgiet de bosui en taugé met kokend water en garneer er de soep mee.

Hou je van soep? Schaf dan onze receptspecial Soep aan met 16 PuurGezonde soepen. Deze download is te koop voor € 2,50 in onze webshop.

Lunchrecepten