Heerlijke intense smaak die rode biet.

Voor-of lunchgercht
4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 bosje platte peterselie
2 eetlepels olijfolie
500 gram rode bieten (gekookt)
700 ml (groente) bouillon
4 lepels pitten of zaden (pompoenpitten, zonnebloem, sesamzaad)
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 eetlepel rode wijnazijn
4 eetlepels zure room
Bosje munt

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de wortel en bleekselderij schoon en snij deze in blokjes. Snij de stelen van de peterselie en snij deze in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de peterseliesteeltjes in een paar minuten zacht.
  • Snij de bieten in stukken en bak ze even mee met het groentemengsel. Schenk de bouillon op de groenten en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten koken.
  • Meng ondertussen de zaden met het komijnzaad en korianderzaad en bak dit in een droge koekenpan enkele minuten tot de zaadjes beginnen te springen. Bestrooi met zout en zet het in een bakje apart.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Roer de rode wijnazijn door de soep. Breng de soep op smaak met peper.
  • Serveer met de zure room, een eetlepel van de knapperige zaden en enkele blaadjes munt.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je je voeding PuurGezond maakt? lees ons boek “Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond”. Het is te koop in onze webwinkel voor €21,-

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten