lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepers, zonder zaadjes
1 kleine pompoen (ca 800 gram)  
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
100 gram rode linzen
200 ml kokosmelk
4 gegrilde of geroosterde paprika’s
200 gram spinazie
4 volle eetlepels Griekse yoghurt

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de pepers in reepjes. Snij de pompoen met schil in blokjes.
  • Verhit de olie in een kleine soeppan en fruit de ui, knoflook en peper enkele minuten heel zachtjes. Voeg de pompoen, komijn, koriander en kurkuma toe en bak het geheel even mee. Voeg de linzen bij de pompoen, schenk de kokosmelk erbij en voeg zoveel water toe tot de pompoen onderstaat.
  • Breng het geheel aan de kook en kook alles in 30 minuten gaar. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.  Roer de paprika door de soep en warm even goed mee. Breng op smaak met wat peper.
  • Schep de spinazie door de soep en warm heel even mee, de spinazie moet net een beetje slinken. Verdeel de soep over 4 borden en schep vlak voor het serveren een lepel yoghurt op elk bord.

Lekker om hier een lepel knapperige dukkah over te strooien!

Lunchrecepten