Shakshuka met puntpaprika's

Dit heerlijke gerecht is oorspronkelijk een ontbijtgerecht. Zo heb je meteen vroeg op de dag al een flinke portie groenten binnen.

Ontbijt- of lunchgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 rode ui
3 eetlepels olie
4 gekleurde (punt)paprika’s (geel, rood, oranje)
4 tomaten
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
4 eieren
verse platte peterselie

Bereiden

  • Snij de ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan of hoge koekenpan en fruit de ui een paar minuten op laag vuur.
  • Snij ondertussen de paprika’s in ringen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee op laag vuur.
  • Snij de tomaten in blokje, voeg de tomatenblokjes toe en breng aan het pruttelen. Maak op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Laat de tomaten even kapotkoken. Breek de eieren boven de pan en roer niet meer. Laat de eieren in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen.
  • Garneer met blaadjes peterselie.

Serveer met een lekker volkoren (zuurdesem)brood.

Eieren horen echt thuis in dit ontbijt-lunchgerecht. Maar eigenlijk kunnen eieren altijd. En daarom hebben we een Ei Special gemaakt. In deze receptspecial (PDF) lees je veel wetenswaardigheden over eieren en de plek van eieren in een gezonde voeding. Ook geven we je 17 heerlijke recepten met ei voor ontbijt, lunch en warme maaltijd.

Lunchrecepten