Het middel bij griep: een krachtige kippensoep. Maar ook als je niet geveld bent door de griep smaakt zo’n kom kippensoep heel lekker.

Hak 1 hele soepkip (of 4 kippenbouten), in stukken. Doe de kip in een pan met koud water en laat dit een kwartiertje staan. Giet het af en gooi het troebele weekwater weg.

Snij ondertussen 3 winterwortels en 3 stengels bleekselderij in stukken, pel 2 uien en halveer ze. Doe de kip met de groenten, 3 theelepels peperkorrels en 1 theelepel zout in een grote soeppan. Schenk er water op (de kip moet ruim onder water staan). Breng het aan de kook. Zet het vuur heel laag (of gebruik een sudderplaatje) en laat de soep 5-6 uur trekken. Het vlees moet onder blijven staan. Voeg eventueel tussendoor wat water toe.

Zeef de bouillon. Haal ongeveer 200 gram  van het kippenvlees van de botten af en snij dat in kleine stukjes. De rest kun je bewaren voor vulling van bijvoorbeeld ragout. Breng de gezeefde bouillon aan de kook. Snij 1 prei, 2 winterwortels, stukje knolselderij en 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes. Kook de groenten met de stukje kippenvlees 5 minuten met de bouillon mee. Hak 2 handen peterselie fijn. Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met de fijngeknipte peterselie.

 

Tips

  • Traditioneel wordt kippensoep met vermicelli geserveerd, kook op het laatst (na het zeven en met de groenten) de vermicelli mee met de soep. Vermicelli verhoogt natuurlijk wel het koolhydraatgehalte van de soep.
  • Kippensoep is een prima manier om restjes groenten op te maken.

 

Houd je van soep? schaf dan onze receptspecial Soep aan met 16 PuurGezonde soepen.Deze download is te koop voor €2,50 in onze webshop

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten