Heerlijk pompoensoep! Zo krijg je in een klap een flinke portie groenten binnen. Zet het dus vaak op het menu. Wij zijn gecharmeerd van deze pittige variatie.

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten
1 kleine pompoen (ca. 1 kg)
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 ui
2 cm gember
2 eetlepels olijfolie
¼ theelepel gemalen korianderzaad
½ eetlepel kurkuma
½ theelepel komijnpoeder
1 limoen
1 blikje kokosmelk
eventueel tabasco
scheutje room
geroosterde pompoenpitten

Bereiden

  • Was de pompoen en snij deze met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig).
  • Hak knoflook, rode peper en ui fijn. Rasp de gember.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook, peper en gember. Voeg gemalen korianderzaad, kurkuma en komijnpoeder toe. Bak dit even mee. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg rasp en sap van de limoen, de kokosmelk en 500 ml water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep.
  • Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Garneer met room en geroosterde pompoenpitten.

 

Tips

  • Wil je deze pompoensoep sneller maken met minder ingrediënten, gebruik dan currypasta in plaats van alle kruiden, peper en gember
  • Ook lekker met korianderblad als garnering

Deze oosterse pompoensoep vind je ook in onze SoepSpecial met 16 heerlijke hartverwarmende gezonde soepen. Schaf de download aan in onze webshop. Slecht € 2,50!

Lunchrecepten