ontbijt- of lunchgerecht
10 stuks

Ingrediënten

40 gram havermout
120 gram volkorenbloem of amandelmeel
14 gram bakpoeder (2 zakjes)
1 ei
1 eetlepel citroenschil, fijn geraspt
150 ml soja- of amandelmelk
1 eetlepel agavesiroop
25 gram gedroogde cranberries
1 eetlepel maanzaad

Bereiden

  • Meng de havermout, bloem en bakpoeder in een kom. Kluts het ei en voeg deze samen met de overige ingrediënten aan het bloemmengsel toe. Klop tot een glad mengsel. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag 10 min rusten.
  • Smelt een klontje kokosvet of olie in een pan en lepel vervolgens het beslag in kleine hoopjes in de pan (+/- 3 per keer, deze vloeien uit tot +/-12 cm). Draai de pannenkoekjes pas om als er aan de bovenkant kleine luchtbelletjes zichtbaar zijn, bak ze aan de andere zijde nog 1 minuut door.
  • Experimenteer met het toevoegen van bijvoorbeeld noten, zonnebloem en/of pompoenzaadjes. Serveer met agavesiroop en hennepzaad.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Zonnatura.

Lunchrecepten