lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 volkorenbolletjes
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in kleine blokjes
1 gele paprika, in kleine blokjes
3 tomaten, in stukjes
1 eetlepel verse tijmblaadjes
versgemalen peper

Bereiden

  • Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, courgette en paprika erdoor. Bak de groente 2-3 minuten op heel zacht vuur tot de ui glazig is. Schep de tomaten met de tijm en wat peper naar smaak erdoor.
  • Smoor de groenten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Laat de groenten afkoelen.
  • Snijd een kapje van de bolletjes en pluk er wat kruim uit. Maak de holte wat groter door het brood iets in te duwen. Vul de holte met de groenten en druk de vulling goed aan. Schep er nog wat vocht van de groenten op. Leg het kapje er weer op.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Voorlichtingsbureau Brood.

Lunchrecepten