Een heerlijke goed vullende lunch boordevol goede voedingsstoffen.

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

½ kropsla
1 avocado
½ komkommer
2 bosuitjes
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel citroensap
peper
100 gram gerookte zalm
 

Bereiden

Was de sla, scheur de blaadjes in grove stukken en verdeel ze over 2 borden. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snij het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer. Snij de komkommer in blokjes. Snij de bosui in ringetjes. Meng de avocado, komkommer en bosui met de mayonaise, yoghurt en citroensap. Breng op smaak met peper. Schep het komkommer-avocadomengsel midden op de sla en verdeel de zalm er over. Serveer direct.

Als je kiest voor koolhydraatarme voeding, dan is het belangrijk dat je niet te mager eet. Je hebt vet nodig voor de verzadiging en om genoeg energie binnen te krijgen. Gebruik volle yoghurt, kwark, olijfolie, noten, avocado en wat boter. Deze avocado-komkommersalade is een goede keuze als lunch.

Wil je meer weten over hoe je op een gezonde manier minder koolhydraten eet? We hebben een cursus gemaakt waarin we je dat uitleggen. Je schaft de cursus aan voor €9,50 in onze webshop. De cursus bevat ook een voorbeeld weekmenu

 

Lunchrecepten