Als je in Oostenrijk bent geweest, heb je het vast weleens gegeten: frittatensuppe. De karakteristieke soep uit Oostenrijk met reepjes gesneden eierpannenkoek erin. Heerlijk als voorgerecht of gewoon tussendoor. En heel makkelijk zelf te maken.

Trek eerst minimaal 1 liter huisgemaakte bouillon. Meng 3 eetlepels melk met 100 gram bloem en 2 eieren. Voeg vervolgens al roerend 500 ml  melk toe, totdat je een dun beslag hebt.

Verwarm een koekenpan met een klontje boter. Doe hier een pollepel beslag in zodra de boter heet is. Verdeel het beslag over de pan. Bak de pannenkoek op laag vuur en aan beide zijden lichtbruin. In totaal kun je van het beslag 4 à 5 pannenkoeken maken.

Snij de pannenkoeken in kleine dunne reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Schenk de hete bouillon erbij en garneer met wat gesneden bieslook.

Soep is altijd lekker. Daarom hebben een PuurGezond soep special voor je gemaakt met 16 PuurGezonde soepen voor elke dag. Je schaft deze download aan voor 2,50 in onze webwinkel

Lunchrecepten