Verse spinazie is nu volop verkrijgbaar. Heerlijk als salade met gegrilde halloumi.

Lunchgerecht
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

400 g verse spinazie
1 gekookte biet
¼ komkommer
1 appel
Citroensap
6 el olijfolie
3 el citroensap
Paprikapoeder
200 g halloumi
10 cherrytomaten
1 bosuitje

 

Bereiden:

  • Was de spinazie en laat goed uitlekken en drogen.
  • Snij de biet in stukjes en de komkommer in partjes. Verwijder het klokhuis uit de appel, snij in stukjes en besprenkel met wat citroensap.
  • Meng voor de dressing de olie, citroensap, peper, zout en paprikapoeder door elkaar.
  • Snij de halloumi in plakken en bak deze op een grillplaat aan beide kanten bruin (eventueel de plaat of de halloumi insmeren met olie).
  • Meng de groenten met de dressing.
  • Snij de cherrytomaatjes in tweeën en het bosuitje in ringetjes.
  • Garneer de salade met de tomaat, bosui en gegrilde plakken halloumi.

Lunchrecepten