Koken met verse kruiden is gezond want kruiden zitten boordevol vitamines en anti-oxidanten. Gebruik ze ruim. Zoals in deze kruidenfrittata.

lunchgerecht of snack
8 personen
bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

2 bosjes platte peterselie (à 100 g)
2 bosjes koriander (à 100 g)
2 bosjes dille (à 20 g)
3 bosjes bieslook (à 20 g)
2-3 eetlepels olijfolie
2 bosjes lente-ui, in ringetjes
2 theelepels kurkuma
8 middelgrote eieren
2 eetlepels bloem
2 eetlepels Griekse yoghurt
3 theelepels bakpoeder
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels gemalen zeezout
3-4 volle eetlepels gedroogde berberis of zuurbessen (o.a. Midden-Oosterse supermarkt)
100 gram walnoten, gehakt

Bereiden

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Hak alle kruiden fijn. Als je een keukenmachine gebruikt, kun je dit het beste in twee porties doen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, doe er de olijfolie in en bak de kruiden en lente-uitjes een paar minuten. Doe de kurkuma erbij en bak nog 5 minuten. Schep de kruiden op een plat bord en laat afkoelen.
  • Roer intussen de eieren, de bloem, de yoghurt, het bakpoeder en peper en zout naar smaak tot een glad mengsel. Meng het licht afgekoelde kruidenmengsel steeds met een paar eetlepels tegelijk door het eimengsel en roer goed door tot alle kruiden vermengd zijn. Meng de zuurbessen en walnoten erdoor.
  • Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier, zodat je de frittata er straks gemakkelijk uit krijgt. Schenk het ei-kruidenmengsel erin en bak 35 tot 40 minuten in de oven. Steek een mes in het midden van de frittata. Als er geen rauw ei meer aan het mes zit, is de frittata gaar. Zet de frittata anders nog een paar minuten terug in de oven. Laat afkoelen en snijd in parten of in blokjes om te serveren.

Dit recept is met toestemming overgenomen uit het kookboek Persiana - Recepten uit het Midden-Oosten & verder.

Wil je andere lekkere recepten met ei? We hebben een receptspecial gemaakt met 16 recepten met eieren in de hoofdrol. Te koop voor €2,50 in onze webwinkel 

Lunchrecepten