Simpel en puur eten doe je zo


4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
wachttijd: 1,5 uur

Ingrediënten

200 gram voorgekookte bulghur
3 bosuitjes
5 takjes peterselie
6 blaadjes munt
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
½ komkommer
75 gram veldsla
12 zwarte olijven zonder pit
50 gram zachte geitenkaas

Bereiden

  • Spoel de bulghur af met koud water en week circa 30 minuten in ruim koud water. Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Hak de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit.
  • Giet de bulghur af en meng in een kom met citroensap, olie, kruiden, bosui, peper en zout. Zet de bulghur 1 uur in de koelkast.
  • Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en dan met een scherp mesje het vel eraf te trekken. Verwijder het zaad en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in blokjes. Schep de tomaat en komkommer door de bulghur. Maak de veldsla schoon en verdeel over vier bordjes.
  • Schep de bulghur er midden op. Snij de olijven in plakjes en garneer hiermee de bulghur. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de taboulleh.

Lunchrecepten