Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Neem 1 kleine pompoen (circa 1 kilo), was deze en snij deze met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig). 

Hak 2 teentjes knoflook, 1 rode peper en 1 ui fijn. Rasp een stuk gember (ongeveer 2 cm). Haal van een bosje koriander de blaadjes van de steeltjes en hak de steeltjes fijn. Bewaar de blaadjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook, peper, koriandersteeltjes en gember. Voeg ¼  theelepel gemalen korianderzaad, ½  theelepel kurkuma, ½  theelepel komijnpoeder toe. Bak dit even mee. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur. 

Voeg rasp en sap van 1 limoen, 1 blikje kokosmelk en 500 ml water toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met verse korianderblaadjes.

Tip

Wil je dit sneller maken met minder ingrediënten, gebruik dan currypasta in plaats van alle kruiden, peper en gember. Je kunt currypasta ook zelf maken 

 

Pompoen is een echte herfstgroente. In ons PuurGezond Slank Herfstmenu vind je dan ook zeker recepten met pompoen. Je schaft het herfstmenu (recepten en suggesties voor 28 complete dagen) aan in onze webwinkel. Deze download kost je €7,50.

Lunchrecepten