lunchgerecht
2 personen

Ingrediënten

25 gram pijnboompitten
2 bosuitjes
3 paprika’s (rood, geel en groen)
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
250 gram gekookte grote garnalen (gamba’s)
1,5 eetlepel wijnazijn
1 theelepel mosterd
2 theelepels honing
grillplaat

Bereiden

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Verwarm de grillplaat (of ovengrill) voor.Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Maak de paprika’s schoon en snij in halve ringen.
  • Blancheer de paprika’s 2 minuten in kokend water laat ze goed uitlekken.
  • Pers de knoflook uit boven 1,5 eetlepel olie en meng goed. Bestrijk de garnalen met de olie. Grill de garnalen circa 2 minuten aan beide kanten.
  • Klop een dressing van de rest van de olie, azijn, mosterd, honing en peper.
  • Verdeel de paprikasalade over 2 borden en garneer met bosui en pijnboompitten. Serveer de garnalen ernaast. 

Recept afkomstig van www.oerdis.nl.

Lunchrecepten