Lunchen buiten de deur is heerlijk, maar prijzig. En die lekkere clubsandwich kun je ook zelf maken en opeten in het park! De dubbeldikke clubsandwich bestaat traditioneel uit 3 sneden brood belegd met kalkoen tussen de eerste sneetjes en bacon, sla en tomaat tussen de andere sneetjes. Deze variant is nét even anders en PuurGezond lekker! 

Rooster 3 sneetjes bruin of volkoren brood. Besmeer 2 sneetjes aan een kant dun met mayonaise. De derde snee besmeer je aan beide kanten. Beleg de onderste snee met gerookte zalm of (biologische) gerookte kipfilet in plakjes.

Leg de dubbel besmeerde snee erop. Leg hierop een blad ijsbergsla, wat plakjes avocado en enkele plakjes tomaat. Afdekken met de laatste snee brood. Goed aandrukken en de stapel diagonaal doorsnijden. 

Tips

  • Zo’n clubsandwich kan je heel goed meenemen voor de lunch als je ‘m strak verpakt in aluminiumfolie. Zo blijft de sandwich goed tijdens het vervoer. Besprenkel dan wel de avocado met wat citroensap, anders wordt deze bruin.
  • Ook lekker besmeerd met tomatentappenade en belegd met rosbief en plakken geroosterde aubergine.
  • Probeer een vegavariant met geitenkaas, geroosterde paprika en rucola.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten