6-8 porties

Ingrediënten

400 g gedroogde zwarte bonen
4 kipfilets, in repen van 1 cm
2 tomaten, in stukjes
tortilla's
1 groene chilipeper
½ ui, gesnipperd
sap van ½ citroen
2 el gehakte koriander
1 tl komijnzaad, licht gemalen (djinten)
1 tl korianderzaad
1 el olie

Bereiden

  • Spoel de zwarte bonen af en week de zwarte bonen één dag van tevoren in schoon water. De zwarte bonen kunnen ook 's nachts worden geweekt. Bekijk hier de exacte weektijden.
  • Verwarm de oven voor op 180 ⁰C boven/onderwarmte (160⁰C heteluchtoven).
  • Meng de tomaten, chilipeper, ui, het citroensap en de koriander in een kom en zet dit apart.
  • Wentel de kip door de gemalen komijn en koriander en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kiprepen 10-12 minuten, tot de kip gaar is.
  • Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm ze 5 minuten in de oven.
  • Vul de tortilla's met de bonen, kip en tomatensalsa en snij ze in de gewenste porties.

Tip: Voeg wat mais toe voor een zoete touch.

 

Dit item is tot stand gekomen in samenwerking met website www.peulvruchten.nl

Lunchrecepten