paprika-tomatensoep

Deze soep maak je deels op de bakplaat in de oven. Dat geeft de soep een volle zoete smaak.

 

4 personen
voorgerecht of lunchgerecht
bereiden 10 minuten
oventijd 30 minuten

Ingrediënten

4 grote tomaten
2 rode uien
4 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
5-6 takjes (platte) peterselie
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
1 liter bouillon

Eventueel pijnboompitjes, licht geroosterd in een droge koekenpan

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de tomaten in parten, schil de uien en snij de uien in parten. Maak de paprika’s schoon, snij deze ook in parten.
  • Schik alle groenten op een bakplaat (eventueel bekleed met bakpapier). Bestrooi met wat zout en peper en schuif de bakplaat in de oven.
  • Rooster het geheel in 25-30 minuten gaar. De groenten begint dan ook te kleuren.
  • Pel de knoflook en snipper deze. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn.
  • Verhit de olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot deze begint te geuren. Bak de tomatenpuree en de peterselie even mee. Zet het vuur uit tot de groente klaar is.
  • Doe de gare groente in de pan en voeg de bouillon toe. Pureer het geheel met de staafmixer en verwarm nog even door. Maar op smaak met peper.
  • Serveer de soep eventueel met nog wat gesneden peterselie, een scheutje olijfolie en wat pijnboompitjes.

Lunchrecepten